Over Corianne Netze-Ritsema

Corianne Netze-Ritsema heeft 15 jaar ervaring als advocaat en bedrijfsjurist.Pasfoto logo fuchsia

In de advocatuur heeft ze haar sporen verdiend bij een toonaangevend internationaal kantoor, Loyens & Loeff, aanvankelijk op het gebied van ondernemingsrecht in het algemeen, later vooral op het gebied van e-commerce, technologie en media. Ze vervolgde haar loopbaan als advocaat vanaf 2009 als partner bij een kantoor in de media-hoofdstad, Amelink Advocaten. Haar werkgebied spitste zich daar met name toe op alle juridische facetten van media en entertainment.

In 2001 volgde Corianne het programma “Comparative media law and policy; legal responses to new communication technologies” aan Oxford University. In 2003 voltooide Corianne de postdoctorale Grotius specialisatieopleiding Informaticarecht. In 2010 en 2011 volgde Corianne de Benelux beroepsopleiding voor merken- en modellengemachtigden.

Van 2011 tot eind 2016 is Corianne werkzaam geweest als advocaat bij Emesa, de grootste e-commerce partij van Nederland voor het zoeken, vergelijken en boeken van reis- en vrije tijd arrangementen, onder meer via VakantieVeilingen.nl. Corianne was binnen Emesa verantwoordelijk voor zowel korte als lange termijn juridische kwesties en ze heeft in dat kader een juridische afdeling opgezet en de juridische kaders gedefinieerd. Hierbij werkte ze samen met zowel de directie, het middenmanagement als uitvoerende medewerkers.

Inmiddels heeft ze ruim vijf jaar haar eigen praktijk, Coco Advocatuur. Binnen de advocatuur heeft Corianne uitgebreide ervaring op het gebied van bedrijfsmatige contracten, intellectuele eigendom (waaronder auteurs- en merkenrecht), privacy en ICT-recht. Op dit gebied voorziet ze haar cliënten van advies, stelt contracten op, begeleidt certificering, voert onderhandelingen en voert procedures bij de rechtbank en het hof.

Corianne geeft regelmatig lezingen over één of meer onderwerpen van haar specialisaties en heeft o.a gastcolleges gegeven aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan Oxford University.